recept: Portelki paradicsomlé, Kifőzde
Portelki paradicsomlé
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg paradicsomhoz:
10 dkg piros színű friss paprika (pritamin),
1 pici fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1-1 ek összeaprított zeller- és petrezselyemzöld,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál só




Mosd meg alaposan a hozzávalókat. A paradicsomot és paprikát csumázd ki, a paradicsomot vágd négybe és paradicsomdarálón daráld meg.
A többi hozzávalót kissé összeaprítva turmixold, és keverd össze a paradicsommal.
Tedd műanyag flakonokba és mehet a fagyasztóba. Ha nem főzöd, intenzívebbek az ízek, marad a vitamin.
Ha kell a hely másra a mélyhűtőben, forrald erősen 5-8 percig, még forrón szedd szélesebb szájú üvegekbe, tegyél a tetejére minden üvegbe késhegynyi szalicilt, zárd le jól, és tedd szárazdunsztba.
1 kg paradicsomból kb. 7-8 dl lé készíthető.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás

Forrás: Zsuzsa Portelekről

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.08.21. Utoljára frissítve: 2009.08.31.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:17:16 - 1.15)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez