Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
1 kg paradicsomhoz: 10 dkg piros színű friss paprika (pritamin), 1 pici fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 ek összeaprított zeller- és petrezselyemzöld, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só |
Mosd meg alaposan a hozzávalókat. A paradicsomot és paprikát csumázd ki, a paradicsomot vágd négybe és paradicsomdarálón daráld meg. A többi hozzávalót kissé összeaprítva turmixold, és keverd össze a paradicsommal. Tedd műanyag flakonokba és mehet a fagyasztóba. Ha nem főzöd, intenzívebbek az ízek, marad a vitamin. Ha kell a hely másra a mélyhűtőben, forrald erősen 5-8 percig, még forrón szedd szélesebb szájú üvegekbe, tegyél a tetejére minden üvegbe késhegynyi szalicilt, zárd le jól, és tedd szárazdunsztba. 1 kg paradicsomból kb. 7-8 dl lé készíthető. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|